2004
Wine Spectator (Januar 2003/Februar 2003)
06.05.2004Ripe and round, full of apricot, this tastes more like spätlese ripeness, yet it's all supported by a lively structure an a tangy finish. Fine mineral aftertaste. Drink now …
Best of Riesling 2002
06.05.2004Der 2000er Hattenheimer Nussbrunnen Riesling schafft es unter 1700 Rieslingen aus aller Welt unter die Top 40 der Kategorie III. PDF Ergänzung zum Artikel …
Wine (August 2002)
06.05.2004"Expressive botrytis nose with a very fresh, lively palate with delicious saffron, quince 800 honey character." MD 'Really lovely young wine with pine-apples, mango and spritzy …
Wine (August 2002)
06.05.2004"Honey botrytis on the nose and on the palate. Absolutely lovely wine for drinking now with fresh fruit, but is beginning to fade a little."FP "Soft mineral and grapefruit aromas. …
Wine (August 2002)
06.05.2004"Some petrolly development evident with lovely weight of fruit combined with moderate sweetness and balanced acidity. This is an elegant wine whith a lovely length."BB "Honeyed …
Wine (August 2002)
06.05.2004"Amazing, brilliant, amber-gold colour. Nose has the burnt tangerine peel character of botrytis.Complex. The palate is extremly smooth, unctuous almost. Intensely …
Weinwelt (Mai 2002)
06.05.2004Der 2001 Balthasar Ress Hattenheimer Schützenhaus Kabinett sowie der 2001 Balthasar Ress Hattenheimer Schützenhaus Kabinett halbtrocken werden mit "guter Qualität" bewertet. PDF …
Alles über Wein (Juni 2000)
06.05.2004"Endlich hat man sich im Weingut Ress von dem überfrachteten alten Etikett verabschiedet und es durch eine elegantere Version ersetzt. Auch sonst macht die 99er Kollektion …
Wein Gourmet (März 2003)
06.05.2004Der sympatische Stefan Ress hat viel für den Rheingauer Wein getan, da kam das eigene Weingut manchmal zu kurz. Seit ihn sein Sohn Christian im Weingut unterstützt, sind die …
Wine Spectator (März 2003)
06.05.2004More like an Auslese. Sensual, this displays smoke, truffle And a spice notes, concentrated an intense, in a rich Package. The finish has an aftertaste of mineral salts That lasts …
Wine Spectator (März 2003)
06.05.2004Tasty. One of the tart and less freshness than its peers, yet it Has a brightness an appeal. Apple, peach and a hint of Marzipan ride the vivid acidity. It leaves a tactile …
Wine Spectator (März 2003)
06.05.2004This hints at mint or basil, yet also displays plenty of mineral accents on a racy, fine structure. Lovely cut and focus keep everything reined in on the finish. Peach and cream …
Wein Gourmet 2004
06.05.2004WEIN Gourmet- Das internationale Wein-Magazin Dieses Weingut gehört zu den besten in Deutschland 2004 WEIN Gourmet ist Deutschlands führendes Magazin für Genuss und Lebensart rund …
Vintages
03.04.2004Tasting note Medium straw colour with aromas of apricot, honey and floral tones. Medium dry with very good structure. Medium-bodied with a long finish. …
Wine Spectator
31.03.200488 points Balthasar Ress Riesling Spätlese Gold Cap Rheingau Hattenheimer Nussbrunnen 2002 Opulent, with a lush texture backed by citrusy acidity, this evokes rhubarb, grapefruit …